Vacatures
1 mei 2015
Wijnkaart Bronckhorst
Nederland – Wijnland
2 december 2016

Het verschil tussen Afternoon Tea en High Tea

high tea arnhem

Het verschil tussen Afternoon Tea en High Tea

Wist u dat de High Tea die wij in Nederland kennen eigenlijk Afternoon Tea heet? Voor een korte uitleg waar de twee termen vandaan komen en wat het verschil is, moeten we terug naar het Engeland van de 19de eeuw.

Afternoon tea

Afternoon Tea is ontstaan in 1840 toen Anna, de hertogin van Bedford, dagelijks rond 4 uur in de middag honger kreeg. Er werd in die tijd namelijk pas om 8 uur ’s avonds gegeten. Deze Afternoon Tea bestond uit kleine sandwiches, zoete broodjes en taartjes. De Afternoon Tea werd een dagelijkse gewoonte en na een aantal weken zat haar kamer vol met vriendinnen die kwamen genieten van de Afternoon Tea. Dit is de variant die wij momenteel in Nederland kennen als High Tea.

High Tea

De originele High Tea was de avondmaaltijd van de arbeiders, die na een lange dag werken hun maag vulden met een warme maaltijd en een pot sterke thee. De High Tea bestond uit simpele gerechten zoals stoofpotten. De naam High Tea komt van de hoge tafels waaraan de arbeiders hun avondmaaltijd aten. Deze traditionele variant bestaat nog steeds in sommige delen van Noord-Engeland en Schotland en wordt simpelweg aangeduid met Tea.

De hedendaagse High Tea

Het verschil in de benaming is door de jaren heen vervaagd en de term High Tea is nu verbonden aan de ‘luxe’ variant. Waarom deze term tegenwoordig wordt gebruikt, is niet bekend. Het kan bijvoorbeeld zijn dat men de term ‘high’ ziet als een onderdeel van ‘high society’. De samenstelling is sinds 1840 weinig veranderd. Nog steeds worden er kleine sandwiches, zoete broodjes en taartjes gegeten. In sommige landen worden plaatselijke delicatessen als extra gerecht toegevoegd.

High Tea Arnhem

De High Tea is een uitstekende maaltijd voor een speciale gebeurtenis, zoals een verjaardag of andere feestelijke gelegenheid. Gaat u binnenkort met uw vrienden of familie weer gezellig uit eten en zoekt u de perfecte locatie voor een High Tea? Bij Restaurant Bronckhorst kunt u tussen 13:00 en 16:00 uur genieten van koffie en thee met diverse huisgemaakte zoete en hartige lekkernijen. Restaurant Bronckhorst is dè culinaire huiskamer van Rheden en omgeving. Wij zorgen ervoor dat uw bezoek een echte beleving is!

Bij Restaurant Bronckhorst kunt u terecht voor speciale arrangementen zoals de High Tea Arnhem.